•   

  •   

kernboodschap

Verder studeren aan het hbo in noord-holland of flevoland? Stel je oriëntatie niet uit! Kijk goed naar de aanmelddeadline!

Keuzedeel voorbereiding HBO

Wat is het?
Op het hbo werk je zelfstandiger en moet je meer plannen en zelf uitzoeken. Je doet veel kennis op maar je leert vooral ook kennis toepassen. Om jezelf daar goed op voor te bereiden, kun je in de hoofdfase van je niveau 4-opleiding deelnemen aan het keuzedeel dat gericht is op de doorstroom naar het hbo. Tijdens het keuzedeel – dat samen met docenten uit het hbo wordt uitgevoerd – maak je kennis met hbo-vakken en leer je hbo-studievaardigheden. Het keuzedeel helpt je ook als nog niet zeker weet of je naar het hbo wil en bij het kiezen voor een hbo-opleiding die bij jou past.

Studente aan het woord
“Ik heb voor het keuzedeel Voorbereiding Hbo gekozen, omdat ik nog niet zeker wist of ik naar het hbo wilde. Tijdens het keuzedeel leer je niet alleen over hoe alles werkt op het hbo maar door de opdrachten krijg je ook daadwerkelijk een ‘voorproefje’ van het hbo. Het keuzedeel heeft me ook geholpen bij mijn oriëntatie. We hebben bijvoorbeeld open dagen op hbo’s bezocht en ik heb me verdiept in de verschillen tussen mbo en hbo. Hier moest ik een verslag over schrijven. Voor het tweede examen heb ik samen met twee klasgenoten een rapport geschreven op hbo-niveau Engels (vanwege mijn tweetalige opleiding). Dit was erg pittig maar wel leerzaam. Ik ben blij dat ik het keuzedeel heb gevolgd. In het begin schrok ik van de hoeveelheid werk maar uiteindelijk was ik sneller klaar dan ik had verwacht. Als je twijfelt om door te stromen naar het hbo raad ik je zeker aan om dit keuzedeel te volgen, je bent op deze manier heel bewust bezig met je toekomst.”

Doet mijn mbo mee aan het keuzedeel Voorbereiding hbo?
Wil je weten of je binnen jouw opleiding kan meedoen aan dit keuzedeel? Vraag het je docent of begeleider.

Lees verder bij stap 1 – doorstuderen – financiën

  •   

  •   

(c) regionaal netwerk MBO HBO Noord Holland-Flevoland - design en productie Toewan grafische communicatie