•   

  •   

kernboodschap

Verder studeren aan het hbo in noord-holland of flevoland? Stel je oriëntatie niet uit! Kijk goed naar de aanmelddeadline!

Studiekeuzecheck

Als je je na uitvoerige oriëntatie uiterlijk op 1 mei hebt aangemeld, dan heb je recht op een Studiekeuzecheck (en een daaruit voortvloeiend studiekeuzeadvies) bij de opleiding waarvoor je je hebt aangemeld.

Met de Studiekeuzecheck kijk je samen met de opleiding nog één keer of de opleiding bij je past.

Hoe zo’n check eruitziet, verschilt per opleiding. Het kan gaan om een gesprek, een digitale vragenlijst of een activiteit zoals een proefcollege en daaropvolgend een toets. Zo check je of de opleiding inderdaad goed bij je past.

Mocht de opleiding je geen Studiekeuzecheck aanbieden, dan kun je daarom vragen. Je hebt er recht op.

Hogescholen kunnen je ook verplichten om mee te doen aan zo’n Studiekeuzecheck. Als je hier niet aan meedoet, kan de hogeschool beslissen je niet toe te laten tot de opleiding. Check van tevoren of de opleiding van jouw keuze deelname verplicht stelt en wat de gevolgen zijn als je niet meedoet. Dus:

  1. Oriënteer je goed
  2. Schrijf je in in Studielink vóór 1 mei
  3. Doe mee met de Studiekeuzecheck
  4. Ontvang een Studiekeuzeadvies

Meer weten over de Studiekeuzecheck bij de verschillende hbo-instellingen:

Sommige opleidingen hebben geen Studiekeuzecheck omdat het bijvoorbeeld een selectieopleiding is. Ook kan het zijn dat een opleiding bijzondere toelatingsvoorwaarden heeft, kijk dus altijd goed op de website.

Start studie

  •   

  •   

(c) regionaal netwerk MBO HBO Noord Holland-Flevoland - design en productie Toewan grafische communicatie